Kultur  
  Oversigt  
  Plastikirurgi  

Plastikkirurgi


Plastikkirurgi er en type operation der har til hensigt at ændre kroppens udseende. Kosmetisk kirurgi bruges til forbedring af udseendet og rekonstruktionskirurgi ændrer eller forbedrer defekter efter eksempelvis sygdom. Det er en generel misforståelse at der er plastik i plastikkirurgi - dette er slet ikke tilfældet. Ordet "plastik" kommer af det græske ord "plastikos" som betyder at forme eller at skabe, og har altså ikke noget at gøre med materialet plastik.

Brystløft

Der kan være rigtig mange forskellige grunde til at få et brystløft. De hyppigste er at med alderen og amning, vil hudens elasticitet forsvinde, og derved begynder brysterne af hænge. Dette er mange kvinder rigtig kede af, da deres ellers flotte figur er ved at forsvinde. Et brystløft kan være med til at forbedre selvtilliden hos kvinder, og derved forøge livskvaliteten igen.

Det kan være meget forskelligt, hvad er brystløft koster, da en del også vælger at få gjort noget ved størrelsen på deres bryster i samme operation. Derfor er det også svært at sige præcis, hvor lang tid operationen tager, og hvordan det kommer til at foregå. Nogle gange bliver der kun brugt lokalbedøvelse, hvor andre bliver der brugt fuld narkose. En ting man dog skal være opmærksom på er arene. Det kan ikke undgås, at der vil være lidt ar, men ofte vil de være meget utydelig. Det kan dog ske, at huden ikke heler ordentligt, og derfor opnår man ikke et særlig pænt resultat. Så man skal gøre op med sig selv, om operationen er risikoen værd.

Fedtsugning

Fedtsugning er en yderst populær operation at få. En liposuction er dog ikke en hurtigt slankekur eller erstatning herfor. Det er en fedmeoperation, hvor man fjerner udvalgte lokale fedtdepoter, såsom ridebukselår, inderlår, ryg, mave mm., som kan være svære eller umulige at fjerne med sund kost og motion. For at kunne få en succesfuld fedtsugning skal man helst være nogenlunde normalvægtig, da huden ellers ikke kan følge med, og derved vil man opleve løs og træls hud.

Som ved alle andre operationer er der nogle risici ved fedtsugning. I tiden efter indgrebet vil man være øm, og nok have behov for smertestillende piller. Derudover vil man nok opleve følelsesløshed i det berørte område. Følelsen skulle dog gerne komme tilbage efter 3-6 måneder. Nogle af de mere sjældne risikoer er indre blødninger, som kan resultere i endnu en  operation for at få styr på det.