Kultur  
  Oversigt  
  Plastikirurgi  

Mursten og fliser

 

Imprægnering af mursten
Mursten og murværk kan optage, transportere og afgive vand. Hvis man gerne vil undgå dette, kan man lave en imprægnering af murværk. Dog kan imprægneringen ikke forstærke muren, men det kan hindre vandgennemtrængning og misfarvninger. Man skal dog være opmærksom, hvilken slags imprægnering man vælger. Der findes overordnet 3 hovedgrupper, monosilan, siloxan og silicone. Monosilaner har længst holdbarhed, og der er stort set ingen ”bivirkninger”, hvor der ved siloxaner er få ”bivirkninger”, men siliconebehandling må siges at være lidt problematisk.

Murstensrens
Med årene kan ens murværk godt blive rigtig beskidt, og derfor trænge til en murstensrens. Der findes mange forskellige former for facaderens, og det hele afhænger af murværkets stand og type. Der findes dog en facaderens til enhver type og til enhver grad af beskidthed.

Algebehandling
For at holde ens tag flot og forlænge dets levetid kan det være en god idé at få en algebehandling, som fjerner alger og mos. Udover at det fjerner mos og alger, så forebygger det også mod det, så der er mindre risiko for et algeangreb igen. Alger og mos suger væske til sig, og sætter sig i de små sprækker i taget. Det vil sige, at når frosten rammer, så vil vandet i algerne fryse, og derved kan man risikere at tagpladerne sprækker. Derfor er algebehandling en rigtig god idé at få.

Graffitirens
Er din bygning blevet udsat for hærværk i form af graffiti, så fortvivl ikke. Der er rigtig mange forskellige muligheder for at få dette fjernet lige meget overfladen. Med graffitirens er det rigtig nemt at få sin overflade til at se smuk ud igen uden nogen form mærker eller misfarvninger efterfølgende.